Victòria de Genís Grau al Protour per tancar un 2021 esplèndid

Genís Grau es va imposar aquest cap de setmana al Protour de triatló, disputat a Madrid. Una prova de renom, en format eliminatòria, amb bona dotació econòmica  i on hi eren presents molts dels millors triatletes espanyols del moment.


Genís Grau, triatleta: Guanyar el Protour et dona molt de renom, aquí a Espanya, hi ha molta audiència i hi ha molt de nivell. Estic molt content i acabar la temporada d’aquesta manera és increïble.

Grau es va imposar a un dels millors triatletes de la nova fornada que composen la selecció espanyola d’aquest esport: Antonio Serrat. El castellfollitenc es va poder treure l’espina d’un mes de setembre irregular, on no va poder rendir al seu nivell a l’estatal de Banyoles i a l’europeu de València,  però conclou una temporada brillant: amb podi a una Copa del Món, medalla als europeus de duatló, victòria al Protour i situant-se entre els 50 primers del rànquing mundial.

Genís Grau, triatleta: Jo em ficaria un notable, almenys, no excel·lent, perquè el setembre m’ha fallat i no he pogut aconseguir alguns objectius. Però amb la Copa del Món, l’europeu de duatló i el Protour, estic satisfet.

Aquest cap de setmana competirà al Campionat de Catalunya de Cros, representant el seu equip: el Club Triatlón Isbilya, i posarà punt i final a la temporada. A partir d’aquí, unes setmanes de descans, abans de començar un 2022 on també s’iniciarà el rànquing olímpic.

Fins a la cita olímpica, cada any es compatibilitzaran sis proves internacionals i en Genís i la resta de membres de la selecció ja coneixen quines seran aquestes proves de cares el 2022. Ara només falta fer el calendari i escollir quines córrer per començar a fer punts. El que segur correrà l’any que ve són les esperades World Series.

Genís Grau, triatleta: Hem fet reunions amb la federació espanyola i soms un 10 atletes que optem a ser a Paris 2024. Tenim un calendari de proves. I la veritat és que vaig amb moltes ganes i només poden entrar tres espanyols. Estic quart, per darrere de Mario Mola, Fernando Alarza i Antonio Serrat. He de treballar per superar a aquests tres grans triatletes a nivell mundial.

Sigui com sigui, no hi ha millor manera de començar el 2022 que amb victòries sota el braç, com l’aconseguida aquest cap de setmana a Madrid.

x