D’entrenament amb un dels millors pescadors esportius de Catalunya: Arnau Carbona

Un dels millors pescadors de Catalunya és d’Olot. És l’Arnau Carbona. Fa uns dies va participar al Campionat de Catalunya de pesca esportiva, disputat a Palma d’Ebre, on va finalitzar quart.


Arnau Carbona, pescador esportiu: Aquesta passió em ve del pare. Quan era petit sempre veia que marxava molt aviat al matí i jo preguntava a la mare on anava el pare. I em va dir a pescar. I llavors un dia el vaig seguir a provar-ho i n’he deixat de fer. La pesca que jo practico és la pesca al cub d’origen francès o anglès, no se sap ben bé, i es tracta d’agafar peixos amb una canya de 13 metres, i no hi ha límit de quantitat de peix, sinó que el que importa és el peix.

El peixos, majoritàriament solen ser carpes que pesen un quilo, han d’estar sempre en contacte amb l’aigua, perquè no pateixin. I un cop acabat l’entrenament o la competició són tornats al riu o embassament. Les canyes que sol fer servir l’Arnau valen entre 2.000 i 3.000 euros. Ell sol entrenar els caps de setmana.

Arnau Carbona, pescador esportiu: Normalment entreno aquí a Riu Fluvià, al riu ter o en pantans: Sau, Susqueda, també a Darnius. I si les competicions ens cauen relativament a prop, també ens hi arribem per reconèixer l’ indret: al centre d’Espanya, a França…

Tot i que compagina la pesca amb els estudis, i segurament no té tot el temps que voldria, l’Arnau està satisfet de la temporada que ha fet. La pesca és un esport que requereix molta preparació i paciència.

Arnau Carbona, pescador esportiu: Aquest any ja s’ha acabat la temporada I estic content. He assolit l’alta competició a Espanya, quart al campionat de Catalunya al campionat d’Espanya per equips vam quedar campions i ens vam classificar pel campionat del món de l’any que ve, que es celebrarà a Bèlgica.

L’Arnau demostra estar completament enamorat d’aquesta disciplina. Sempre que pot, està amb els més petits, transmetent tot el que ell sap, com vam poder veure durant el concurs de pesca de Festes del Tura que organitza el Foment de Pesca Esportiva d’Olot, del qual ell també en forma part.