Seixanta editorials signen un manifest demanant el retorn de la Liberisliber i reclamen més suport a la cultura

Amb un manifest titulat ‘Els llibres prendran els carrers’, una seixantena d’editorials de tot el territori defensen la fira LiberisLiber que s’hauria celebrat el primer cap de setmana d’octubre a Besalú. No va ser així perquè després de deu anys l’organització va decidir deixar de fer-la, segons va assegurar, per falta de suport públic.


Al text que han fet arribar als mitjans, les editorials reivindiquen les fires de llibres com a espai de trobada i de pensament i traslladen tres demandes a les administracions: que es dediqui el 2% del pressupost a la cultura, poder treballar amb prou previsió pressupostària i incloure criteris com la descentralització i la bibliodiversitat editorial en les polítiques públiques.

Miquel Àngel Codes Luna, director de la Fira Liberis Liber: “És un orgull rebre el suport de tantes editorials. No només parlen a favor de Liberisliber, sinó que reclamen milores en la cultura que beneficiarien molt a les fires semblants i a la cultura en general”.

Els signants del manifest apunten que la desaparició de la LiberisLiber no és un cas puntual sinó un símptoma de les dificultats que es troben les entitats i d’una determinada distribució dels recursos públics.