El Ple d’Olot aprovarà aquest dijous els pressupostos amb l’import més elevat de la història de la ciutat

Per primera vegada en aquesta legislatura, la sessió plenària que decidirà sobre els pressupostos de l’any entrant no estarà marcada ni per la polèmica ni per l’excepcionalitat. L’equip de Govern aprovarà uns pressupostos amb sis milions d’euros destinats a la inversió.


Pep Berga, alcalde d’Olot: “Són els pressupostos que hauríem volgut presentar des del principi. Ens hi sentim molt còmodes i estem convençuts que són bons per a la ciutat”.

L’actuació als barris, amb l’ajuda de contribucions extraordinàries acordades amb els veïns, i la millora de canalitzacions per combatre els problemes d’inundacions derivats de la intensitat de les pluges dels últims anys són d’altres aspectes destacats d’uns comptes marcats, també, per la congelació de totes les taxes, excepte la d’escombraries.

Montse Torras, regidora d’Hisenda de l’Aj. d’Olot: “Els ajuntaments hem de pagar en concepte d’entrades als abocadors i amb tot l’horitzó de canvi en el tractament de residus que hem d’afrontar en els propers anys, acaba repercutint inevitablement en les famílies. Calculem que cada família pagarà uns 5 euros més que l’any passat”.

La reactivació econòmica post-pandèmia és un altre dels grans objectius que s’ha marcat el consistori. Es reprendran la majoria de fires i activitats culturals que es duien a terme abans, i s’espera que la inauguració del nou Espai Cràter contribueixi al retorn a la normalitat pel què fa a l’afluència de turisme, que representa, asseguren des de l’Ajuntament, més d’un 30% dels ingressos del comerç i la restauració de la ciutat.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica Aj. d’Olot: “Necessitem que es reactivi tota l’economia i veiem que les expectatives són bones ja ara. Es recuperarà pràcticament tota l’activitat de fires i de cultura al llarg de l’any que ve”.

Des de l’equip de Govern desglossaran tots els comptes al Ple d’aquesta tarda, a partir de les sis. Els regidors seran en una sala de plens que els acollirà presencialment per primera vegada des de l’esclat de la pandèmia.

x