Torna el Trofeu Raül Ramos de natació: amb més participació, més nivell i més professionalitzat

El Club Natació Olot acull aquest dissabte la 27a edició del trofeu Raül Ramos de natació, dins del circuit Girosona. Una prova que any rere any creix, però aquest 2021 una mica més, amb la incorporació d’un cronòmetre automàtic, per professionalitzar una mica més la prova. Aquesta mesura s’afegeix a les d’altres edicions, com per exemple el fet que la prova compti amb un speaker i entrevistes al final de les proves, buscant l’espectacularitat de la competició.

Gemma Soy, presidenta Club Natació Olot: Hem volgut fer un salt de qualitat portant un crono automàtic. I això fa més atractiu a prova pels grans nedadors que volen venir. El circuit català de natació amb crono elèctric és de 50 metres i nosaltres apostem a fer-lo amb piscina de 25m, i podem convertir-nos en el primer trofeu en nivell d’importància que també es fa d’aquesta manera.

Com cada any, no hi faltaran estrelles de la natació espanyola. Enguany hi serà present la nedadora del Club Natació Barcelona Jimena Pérez, olímpica a Tòquio aquest estiu, a més de 8 nedadors destacats a nivell estatal. En total s’espera que hi hagi rècord de participants, uns 390, mig centenar més que en la darrera edició del 2019, fins i tot amb overbooking. En total hi participaran una vintena de clubs de Catalunya, entre el quals destaquen el Sant Andreu, l’Hospitalet, el Club Natació Barcelona o el Mediterrani, però també nedadors del Club Natació Olot.

Gemma Soy, presidenta Club Natació Olot: Al matí seran les eliminatòries i a la tarda finals. I la cursa de 50 lliure, començant amb 16 nedadors, 8, 4, 2… i que sempre funciona molt i de fet la Federació Catalana ens ha copiat pel seu circuit. I tot això fa que esportistes , nedadors internacionals, vulguin participar a aquesta competició.

Un conglomerat d’accions, doncs, que han de fer d’aquest Raül Ramos, l’edició més gran mai vista.

x