Panellets, pinyons, innovació i tradició en una festivitat de Tots Sants que recupera la plena normalitat

A la pastisseria Ferrer i a la resta d’establiments olotins que elaboren panellets tindran un cap de setmana mogut.


Jordi Ferrer, Pastisseria Ferrer: “El pont comporta que el cap de setmana sigui més fort del que és habitual. Elaborarem entre 120 i 150 quilos de panellets”.

Aquesta rodona tradició envaeix les sobretaules en unes dates assenyalades on el gust dolç d’aquesta pasta tradicional ens fa portar millor els canvis que simbolitza la festivitat de Tots Sants.

Però la tradició pot anar de la mà de la innovació. I és que els panellets no necessàriament van lligats al pinyó.

Les pastisseries garrotxines encaren amb optimisme la celebració i preveuen recuperar les vendes de panellets artesans d’abans de la pandèmia. La pujada generalitzada de preus, però, també afecta aquest dolç, i es calcula que els preus seran entre un 3 i un 5% superiors.

x