Sant Joan les Fonts i Riudaura reivindiquen la tradicional Castanyada

Sant Joan les Fonts ha reivindicat aquest dilluns dia de Tots Sants la tradició catalana de la Castanyada.


De mica en mica, la gent s’ha anat aplegant a la pista coberta del pavelló per coure i menjar castanyes. També s’han ballat sardanes al ritme de la música interpretada per la Cobla Rossinyolets.

Albert Plana, organitzador: Les castanyes i moniatos són catalans. Cal reivindicar el que és nostre. Jo crec que és una cosa molt maca. Ara ja fa anys que aquí a Sant Joan es fa la Castanyada. La pandèmia ens ho va aturar, ara s’ha tornat a arrencar i esperem que per molts anys es pugui fer.

A on també es va reivindicar diumenge la tradicional Castanyada va ser a Riudaura i què millor fer-ho que anant a collir castanyes? L’acte va ser el primer que organitzava Verregassos després de la pandèmia en un any en què la participació s’ha triplicat respecte a altres edicions.

Carles Busquets, vicepresident de Verregassos: Aquesta activitat la portem fent fa molts anys, juntament amb l’AFA, l’escola de Riudaura. Fem l’excursió al matí a la Plana de Cruanyes. Collim castanyes, quan baixem les posem en remull i a la tarda posem la paradeta.

Joan Plana, participant: Anirem a buscar castanyes a la Plana, com cada any, però aquest any hi ha més gent i suposem que en trobarem més.

Una tradició que s’ha quedat més envellida que el Halloween. Aquesta festa anglesa i nord-americana és molt més comuna entre els joves actualment.

x