Victoria Yegres i Albert Lozano guanyen la final dels 50 metres lliures en el 27è Memorial Trofeu Raül Ramos

La piscina de les Tries va acollir dissabte una de les jornades més importants de l’any. El Memorial Trofeu Raül Ramos arribava a la seva 27a edició i ho feia amb moltes novetats, com ara un marcatge electrònic en les proves dels participants. També va ser la primera competició de natació de Catalunya en estrenar-se en la nova plataforma esportiva de streaming de la UFEC. Gairebé 400 nedadors de més de 15 clubs diferents van competir en diverses modalitats per aconseguir mínimes per accedir a competicions nacionals.

Diego Méndez, director esportiu del CN Olot: Estamos muy contentos porque es la edición que más participación ha tenido. Tenemos 350 nededores. El nivel es excepcional, por lo tanto encantados.

Durant el matí, va tenir lloc una sessió en format eliminatòria. El clímax va arribar amb la final dels 50 metres lliures. Maria Victoria Yegres, del CN Barcelona, es va proclamar guanyadora amb un temps de 26 segons i 77 centèsimes, davant la seva companya Mireia Pradell. Per altra banda, el nadador del CE Mediterrani, Alberto Lozano, va aconseguir superar Pol Soler, del CN Sant Andreu, amb un temps de 22 segons i 69 centèsimes. Pel que fa als clubs de natació, es va imposar el CN Barcelona davant els altres participants.

Jimena Pérez, nadadora olímpica dels JJOO Tòquio: Es la primera vez que vengo aquí. Me lo estoy pasando bastante bien. Son experiencias nuevas y diferentes. Es lo que estoy buscando este año, volver a recuperar la ilusión por nadar.

Diego Méndez, director esportiu del CN Olot: Estamos muy contentos de poder organizar un trofeo como este. De hecho, como club aspiramos a ser probablemente el trofeo más importante de Cataluña.

Una competició que va acollir nadadors d’alt nivell i organitzada per un club que s’ha proposat un gran repte.

x