160 nadons ja tenen el seu arbre plantat al bosquet de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

160 arbres nous. Aquest és el nombre d’arbres que ja té el bosc dels Tres Roures, davant l’Hospital d’Olot. És el resultat de les plantades de plançons que ja fa dues edicions que organitza l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Cada cop que neix un nadó a l’hospital garrotxí, se li regala un plançó d’una espècie autòctona de la Garrotxa amb l’objectiu de plantar-lo al bosquet del centre sanitari. En aquesta ocasió, han estat una vuitantena de famílies les que han plantat el seu arbre.

Ferran Campillo, pediatra de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa i el Ripollès: Pràcticament tothom ho rep amb molt entusiasme. Tothom somriu quan li expliques el projecte.

Anna Barnadas, secretària general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural: Per nosaltres ajunta moltíssim d’aquests valors: valors d’educació ambiental, de salut, de protecció de l’entorn i de posar en relleu aquests espais de boscos que tenim en zones molt a prop de la ciutat.

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica és l’única d’aquestes característiques a tot Catalunya i una aposta de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa per poder millorar la salut i el medi ambient en la infància i l’adolescència.

Joan Montserrat, membre de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa: Pel tema de sensibilització ambiental. El que es busca és sensibilitzar a la gent que s’acosti a la natura. En un bosquet que està ben bé al costat de l’hospital és el punt més fort que tenim de sensibilització.

Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: Manca un coneixement de l’ús de la natura. Tota acció en aquest sentit de sensibilització pedagògica i d’educació ambiental penso que és molt positiva de cara a generacions futures.

La jornada forma part del projecte Boscos per la salut: un nadó, un arbre.