Consum Olot implanta la setmana laboral de cinc dies per als seus treballadors

Més de 3.000 treballadors de Consum tenen dos dies de descans a la setmana. La Cooperativa estendrà aquesta mesura de conciliació al 100% de la seva xarxa comercial a principis de 2024.


Gabi Bejerano, cap de zona de Consum: “El nostre actiu més important són les persones. Al final, són mesures de conciliació que acaben repercutint positivament sobre els treballadors i les treballadores”.

La setmana laboral de 5 dies beneficiarà el 95% de la plantilla de Consum, que farà un màxim de 37 hores i mitja setmanals, però que no afectarà l’horari comercial, que continuarà sent el mateix. A més, tots els treballadors del supermercat disposaran d’un cap de setmana complet de festa cada 5 setmanes. Els treballadors de l’establiment a Olot ja gaudeixen d’aquests dos dies de descans i han rebut la mesura amb els braços oberts.

Mireia Garcerán, venedora de Fruites i Verdures de Consum: “Després de tant de temps, fer dos dies de festa, i en el cas d’aquest cap de setmana, tres, és molt gratificant. S’agraeix molt. Al final vens a treballar amb més ganes”.

Sami Shasqat, venedor de Peixeteria de Consum: “Fa 15 anys que soc aquí i en un supermercat mai havia gaudit de dos dies de festa a la setmana. Estic molt content. Pots fer més vida familiar, estar amb els amics, la mainada…”.

Amb la setmana laboral de 5 dies, Consum pretén continuar en la línia de millorar les condicions laborals de la plantilla i aposta per la conciliació de la vida familiar i laboral, fet que reforça el seu compromís per generar ocupació estable i de qualitat.

Els últims 6 anys, Consum ha creat 5.938 nous llocs de treball, xifra que situa a la Cooperativa com la principal generadora d’ocupació de la distribució alimentària a Espanya en relació amb la seva mida. Actualment, Consum compta amb més de 17.500 treballadors, dels quals el 72% són dones.
 
Des del 2015, Consum ha invertit 75,6 milions d’euros en mesures de conciliació.

El 2020, Consum va tornar a obtenir el certificat Top Employers, per vuitè any consecutiu, com una de les millors empreses per a treballar a Espanya i és l’única empresa de distribució amb el certificat d’Empresa Familiarment Responsable, amb la qualificació d’Excel·lència.

x