CCOO i UGT anuncien una vaga general al sector carni de tot l’Estat

Comissions Obreres i UGT han convocat una vaga general al sector de les càrnies a tot l’Estat per als dies 25 i 26 de novembre i del 3 al 8 de desembre, per exigir un conveni digne per a les persones que treballen al sector.


Aquest divendres Comissions Obreres ha convocat els delegats i delegades de totes les empreses que estan sota el paraigües del conveni estatal de les indústries càrnies, a una assemblea per explicar-los la situació de les negociacions, quina és la proposta del sindicat i preparar la vaga. L’assemblea es farà a Olot i comptarà amb la presència del secretari general de la federació d’Indústria de Comissions Obreres, José Antonio Hernández.

Segons expliquen en un comunicat, després d’onze mesos de negociacions del Conveni col·lectiu estatal de les indústries càrnies, no s’han aconseguit avenços significatius que cobreixin les justes reivindicacions de les plantilles del sector. Malgrat alguna millora respecte el seu plantejament inicial, la patronal segueix mantenint propostes que lesionen els drets de les persones treballadores i continua sense assumir les reivindicacions sindicals importants. Aquest procés de negociació, conclouen, ha de servir per fer un pas endavant en la campanya sindical que es du a terme des de fa alguns anys per dignificar les condicions laborals i salarials de les persones que treballen al sector.