L’Ajuntament d’Olot, preocupat per la indefinició del Congrés amb l’impost de la plusvàlua

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, assegurava la setmana passada durant la sessió de control al Senat que té preparada una norma substitutòria perquè els ajuntaments puguin continuar aplicant la plusvàlua després de l’anul·lació del Tribunal Constitucional.


Això ha tranquil·litzat als ajuntaments, que esperen ara que es modifiquin els punts d’una llei que està sobre la taula del Congrés des del 2017. La indefinició és un dels punts que més preocupa a l’Ajuntament d’Olot, que ja va suspendre els impostos de plusvàlua l’any passat i prorrogarà les mesures fins que es defineixi una solució.

Montse Torras, regidora d’Hisenda de l’Aj. d’Olot: “No és el mateix una plusvàlua que s’obté d’una herència o d’una especulació. Nosaltres l’any passat vam veure les sentències que sortien i vam decidir suspendre les plusvàlues. Ara esperarem el nou càlcul i aplicarem el que sigui acordat legalment”.

La decisió del TC declara la intangibilitat de les situacions fermes existents abans de la data de l’aprovació de la sentència. És a dir, l’anul·lació no es podrà aplicar amb efectes retroactius.

x