CCOO assegura des d’Olot que la vaga convocada a la indústria càrnia tindrà “ple seguiment”

Olot ha estat l’epicentre avui de l’assemblea de CCOO, que ha convocat a tots els delegats i delegades de totes les empreses que estan sota el paraigües del conveni estatal de les indústries càrnies a la capital de la Garrotxa. El motiu? Explicar la situació de la negociació amb la patronal i traçar l’estratègia de cara a la vaga que han anunciat, després d’aixecar-se de la taula.


Vicente Canet, responsable estatal de negociacions col·lectives CCOO Indústria: “CCOO ha dit prou. Reivindiquem una millora de salari i de condicions laborals. El sector carni està obtenint molts beneficis i aquests no es veuen repercutits en els treballadors i les treballadores”.

Jose Antonio Hernández, secretari general de la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya: “El sector carni és un sector molt dispers en el territori. Hem volgut treure l’Assemblea de la centralitat de Barcelona i hem vingut a un territori com és la Garrotxa, una referència per al sector”.

Després d’onze mesos de negociacions del Conveni col·lectiu estatal de les indústries càrnies, CCOO creu que no s’han aconseguit avenços significatius que cobreixin les justes reivindicacions de les plantilles del sector.

Malgrat alguna millora respecte el seu plantejament inicial, com treure de la precarietat als falsos autònoms i les falses cooperatives, a patronal segueix mantenint, diuen, propostes que lesionen els drets de les persones treballadores i continua sense assumir les reivindicacions sindicals importants.

CCOO assegura que la vaga tindrà ple seguiment i que els dies escollits són estratègics i poden afectar seriosament en la facturació de la indústria amb problemes d’abastiment.

El carni és el quart sector industrial a tot l’Estat i el tercer a Catalunya.

x