ERC Besalú presenta propostes per a les Ordenances Fiscals i Pressupostos per sortir de la “crítica situació econòmica de la tresoreria’

L’Ajuntament de Besalú celebra aquest divendres el ple més important de l’any. Un ple extraordinari d’Ordenaces Fiscals i Pressupostos. Normalment es tractaven les dues qüestions en dos plens diferents, però enguany se celebra en un ple sense precs ni preguntes. En tot cas, ERC Besalú va presentar dimecres un conjunt de propostes per les Ordenances Fiscals per sortir de la “crítica situació econòmica de la tresoreria de l’Ajuntament”.


Les propostes passen per passar la bonificació de l’IBI per a famílies nombroses al 50% en base la renda familiar i baixar l’actual tipus de l’1,1% a l’1% en aquest impost de béns immobles.

Pel que fa a l’aigua, també es planteja la introducció d’una taxa mínima en habitatges desocupats de 60€ i de 30€ en habitatges de segona residència i incrementar la taxa de gravacions a 980€ per dia. En quant als pressupostos, el partit pretén destinar partides al suport i ajuda social a persones vulnerables. Unes partides per refer l’asfaltatge en tots els carrers que ho necesiten, com el tram de la sortida de la Carretera de Figueres i rehabilitar el paviments dels carrers centrals del casc històric, especialment el de la plaça de Sant Pere, per evitar caigudes i relliscades. També contractar dos agents cívics més per poder donar suport en els dies de major afluència de visitants, millorar la qualitat de l’aigua reparant els pous actuals i promocionar habitatges de protecció oficial,

 Alfred Cairó, ERC Besalú: La proposta que hem vist és que l’Ajuntament està plantejant una línia continuista. Una línia de suport al turisme, que ens sembla correcta. Creiem que el que necessita Besalú és una línia de refer la desfeta econòmica de l’Ajuntament, refer la desfeta en infraestructures que té el poble i de donar suport a la gent.

x