Nova regulació de l’accés motoritzat a Sadernes

Mai abans per aquestes dates de l’any s’havia notat una afluència de visitants tant marcada com la que hi ha hagut en les darreres setmanes a Sadernes. És per això que el Consorci de l’Alta Garrotxa, en una decisió presa conjuntament amb els ajuntaments de Montagut i Oix i Sales de Llierca, regularà fins el 15 de desembre l’accés motoritzat a l’eix central d’aquest espai, a la pista que va de Sadernes a Sant Aniol d’Aguja.


Sara Sánchez, tècnica Consorci de l’Alta Garrotxa: Hi ha molta massificació de vehicle a l’aparcament de Sadernes, aquestes darreres setmanes.  Normalment no hi havia tanta freqüentació a la tardor i aquest any hem vist que gairebé cap de setmana l’aparcament restava força ple. I per evitar col·lapses al llarg de la pista de Sadernes hem decidit ampliar aquesta regulació.

Aquesta ampliació de la regulació a l’accés motoritzat, però, no implica que hi hagi el servei d’informació i els guardes com hi havia durant els mesos d’estiu. La gent que vagi a Sadernes tampoc haurà de fer reserva prèvia ni pagar per aparcar.

Sara Sánchez, tècnica Consorci de l’Alta Garrotxa: Bàsicament la gent que venia, del 2 de novembre la gent podia tirar amb vehicle cap a la pista de Sadernes amunt, i en canvi ara s’haurà d’aparcar el vehicle a l’aparcament de Sadernes.

La mesura es pren amb l’objectiu per preservar aquest espai natural protegit de la comarca. L’acció, però, no només es fa pensant en l’entorn natural sinó que també per augmentar la seguretat i millorar la qualitat de la visita per les persones que van a gaudir d’aquest indret.

x