260 persones presencien l’estrena del documental ‘Cisquet i el seu germà’

Els Cinemes d’Olot es van convertir dissabte a la tarda en un espai únic de la ciutat. En una de les sales hi va tenir lloc la sessió d’estrena del documental ‘Cisquet i el seu germà’. Un total de 260 persones van presenciar el film en una tarda sense cap butaca lliure.


Raül Valls, membre de l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya: És el tret de sortida. Ja estan organitzades tres sessions a la Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Santa Pau i esperem que puguem anar a més pobles de la comarca.

Abans d’iniciar-se el documental, es van fer un conjunt d’intervencions, a càrrec de Raül Valls, membre de l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya, Pep Berga, alcalde d’Olot i Miquel Àngel Fumanal, president del PEHOC. Fins i tot, es va lliurar l’anul·lació del seu Consell de Guerra al mateix nebot de Francesc Serrat Pujolar, en Cisquet.

Raül Valls, membre de l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya: Estem satisfets d’haver arribat fins avui. Esperem que el documental tingui més recorregut. Que surti de la Garrotxa, perquè pensem que és una història que és de la comarca, però que és universal.

La presència de descendents dels protagonistes del documental va ser, indubtablement, un valor afegit a la seva estrena. Un treball de tres anys, enmig de la pandèmia, amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Olot i amb l’esforç de persones que han participat, per exemple, fent recreacions dels maquis i fent, precisament, el paper de guerrillers.

x