Els rumors sobre una ‘gran apagada’ disparen les vendes a les ferreteries

La falsa alarma d’una gran apagada s’ha estès. Hi ha gent que prefereix prevenir que curar, tot i que la gran majoria ho veu un rumor infundat. Hem sortit a l carrer per saber de primera mà què n’opina la Garrotxa sobre tot això i esbrinar si s’ha notat l’augment de despesa en ‘kits de supervivència’ a les ferreteries.


Els números no enganyen. Les ferreteries garrotxines han notat com la venda de productes relacionats amb el rumor de la gran apagada s’ha disparat.

Josep Maria Martínez, gerent de Manxa Bricollatge i Llar: “Hem multiplicat per cinc les vendes de productes d’aquest tipus respecte de mesos de novembre d’anys anteriors. Es percebia un increment de l’interès per xarxes socials i ens vam preparar”.

Butà, llenya i tot tipus d’articles que no requereixen d’electricitat. Molta gent prefereix prevenir, tot i que, als que hem pogut preguntar pel carrer, els costa molt de creure i hi veuen una clara falsa alarma.

Paquita: “Jo no he fet cap previsió. Primer ens ho haurien d’explicar millor”.

Agustí: “A casa, no cal córrer, ja estem preparats per qualsevol cosa similar. Però no ho acabo de veure clar tot això. M’ho haurien d’explicar millor”.

A les ferreteries, de moment, tranquil·litat i previsió. Això sí, una mínima preocupació per la potencial falta d’estoc.

Josep Maria Martínez, gerent de Manxa Bricollatge i Llar: “Hi ha certa preocupació perquè avui costa més que fa unes setmanes demanar estoc d’aquests productes, però de moment en tenim i anem bé”.

Els experts indiquen que no hi ha cap indici que faci pensar que una apagada com la que va patir França a l’estiu es pugui estendre en l’espai i el temps. Recorden que a l’Estat Espanyol, es genera molta més energia de la que es consumeix, i insisteixen en la falsedat de tota aquesta rumorulogia.

En tot cas, si s’apaguen els llums, hi ha qui té molt clar que no es vol quedar a les fosques.

x