Les Pistes d’Atletisme s’omplen de solidaritat i la Pia&Go recapta més de 40.000 €

Les Pistes d’Atletisme d’Olot es van omplir aquest diumenge al matí de solidaritat, amb motiu de la Pia&Go, una cursa solidària que organitza Escola Pia Catalunya. L’esdeveniment va comptar, en total, amb més de 1.800 persones inscrites i, de forma presencial, al voltant dels 900 participants.


Antoni Burgaya, director general d’Escola Pia Catalunya: Olot és un dels llocs on ens semblava que era millor per fer una activitat com aquesta per l’entorn.

Ferran Sala, director de l’Escola Pia d’Olot: El mes de juliol vam rebre la notícia per si volíem ser amfitrions. Nosaltres encantats de la vida. Estem molt contents i orgullosos. Les dues rutes les han organitzat i marcat els alumnes dels cicles formatius de la nostra escola.

A les 10 del matí, es va donar el tret de sortida a la cursa de 10 quilòmetres, pensats per a corredors entrenats de mitja distància. Una mitja hora més tard, la de cinc quilòmetres, una caminada agradable i pensada per a corredors entrenats de curta distància.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Un dia preciós. Ha vingut moltíssima gent de fora. La gent està meravellada per aquestes instal·lacions que són tan maques. Molt contents d’acollir tota aquesta gent que venen a córrer per una cursa solidària.

Elisabet Montada, alumne de l’Escola Pia Olot: A mi també em fa molta il·lusió. Caminar m’agrada molt. Fer-ho per a gent necessitada també m’agrada molt, perquè m’agrada ajudar.

Júlia Canal, alumne de l’Escola Pia Olot: Jo caminaré la de cinc quilòmetres i em fa il·lusió perquè els diners que hem pagat els donarem a gent que els necessita.

L’esdeveniment va recaptar, finalment, més de 40.000 €, que aniran destinats a beques per a alumnes, infants i joves, amb risc d’exclusió social. Hi ha una vintena d’Escoles Pia repartides arreu del territori català.

x