Debutar amb 90 anys a un mundial de tennis és possible: la història de Lluís Maria Clavera

En Lluís Maria té 90 anys. Als 16, va començar a practicar tennis com a aficionat a Tàrrega. A finals dels anys 40, principis del 50, la seva família va venir a viure a Olot i va seguir practicant aquest esport. De fet, ell és un dels fundadors del Club Tennis Olot.


Molts anys més tard, ha seguit jugant a tennis amb Club Tennis d’Aro de Platja d’Aro, i ha guanyat un campionat de Catalunya Máster 65 i dos campionat d’Espanya, de més 80 i més 85 anys, respectivament. Això a nivell individual, deixant de banda els dobles i per equips. Fa uns dies en Lluís Maria va participar al mundial de tennis per a veterans disputat a Mallorca, dins el grup de més de 90 anys. Va arribar fins als quarts de final i només va ser superat pel francès Henri Crutchet. En total hi van participar una quinzena de jugadors.

Lluís Maria Clavera, tennista aficionat: Vaig tenir la mala sort que per la part d dalt del quadre em va tocar el número 1, que va guanyar per molta diferència. Potser havia estat professional i tot, perquè era molt ben jugador de tennis, per la seva manera de jugar se li veia, com col·locava les pilotes…

En Lluís Maria porta tota la vida fent esport. Potser per això es manté tan bé. Va ser jugador de la Unió Esportiva Olot als inicis del club, de fet fa uns dies ell també va ser present al servei d’honor, durant la celebració del partit del centenari. També ha fet maratons i sempre que pot camina.

Lluís Maria Clavera, tennista aficionat: Em sembla que això és cosa de constitució i d¡’haver fet sempre esport. Jo havia fet 17 maratons, i amb 60 i 65 encara en corria de maratons. No se si influeix o no, però a mi sempre m’ha semblat que sí.

I de lesions, ben poques. La més destacada al canell. Això sí, a banda de tennis tres dies a la setmana, va dos dies al gimnàs a fer físic. Segons ell, la clau és haver-se mantingut constant tota la seva vida.

Habitualment en Lluís Maria no participa en competicions com el mundial que va disputar fa uns dies però al quedar-li a prop de casa s’hi va animar. Va ser el seu debut a nivell individual en un mundial de veterans. Abans, això sí, ja n’havia disputat per equips.

Lluís Maria Clavera, tennista aficionat: M’agrada anar a campionats, però la veritat sigui dita, els dies abans, pateixo molt. I dic: serà l’últim. Però quan acabo el campionat acabo dient, va a veure l’any que ve què! Així que probablement l’any que ve hi tornaré.

I sobre si té corda per molts anys més, jugant a tennis…

Lluís Maria Clavera, tennista aficionat: Sí, sí, sí! Mentre m’aguantin les cames, jugaré tennis, així que…

 

x