La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot obre un nou espai de jocs a la sala infantil

A moltes biblioteques del nord d’Europa, com a Finlàndia o Noruega, no només hi tenen llibres als seus prestatges. Són equipaments multidisciplinaris. La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot, des de fa unes setmanes, ha volgut instaurar aquesta manera de fer, també, als seus espais.

A la sala infantil de la primera planta, s’ha habilitat un espai de joc lliure i desestructurat per a infants de 0 a 6 anys amb material per construir i experimentar.

Tània Puigvert, responsable de la sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda: “La novetat d’aquest mes de la biblioteca és que hem obert dos espais de jocs. Uns jocs lliures, peces soltes i desestructurat. Hi ha dues cistelletes del tresor també, paneres amb materials de diferents textures i formes pels nadons.”

A la sala infantil de la planta soterrània, també s’ha habilitat  un espai de jocs de taula pensat per a nens de 4 a 12 anys. Hi ha puzles, jocs de cartes, matemàtics, cooperatius, de llenguatge, d’estratègia i d’habilitat i precisió.

Tània Puigvert, responsable de la sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda: “A la part de baix tenim jocs de taula de diferents tipus. En tenim de 3 a 4 anys que són jocs cooperatius amb normes molt bàsiques i senzilles i després jocs per a nens més grans. La idea és que es pugui venir a jugar en família, tant aquí com a baix. A baix els jocs estaran en un armari es fa un préstec a sala, no se’ls poden endur, són per jugar a la biblioteca.”

Els jocs s’han escollit conjuntament amb tècnics de l’àrea d’educació, i s’han triat materials que ajuden als nens a desenvolupar les seves capacitats i que milloren les relacions socials dels infants i el seu aprenentatge.

Amb aquests nous espais, la Biblioteca instaura l’Espai familiar, una necessitat que va definir el Pla de biblioteques de la ciutat d’Olot redactat el 2018. Es vol que les famílies tinguin la biblioteca com a un referent per anar a passar l’estona amb els seus fills, no només per fomentar la lectura sinó també de manera lúdica.

x