Mor als 93 anys el poeta Ricard Creus

El poeta Ricard Creus, que ha mort aquest 10 de novembre a l’edat de 93 anys. Estava casat amb la tambbé artista, en aquest cas de la pintura, Esther Boix. De fet, tots dos van ser anomenats fills adoptius a Les Preses en un Ple Extraordinari a l’any 2000, i és que el matrimoni va residir més de vint anys a la Vall del Corb. L’agost de l’any 2000 va escriure un poema que va dedicar expressament a la gent de les Preses. Es va fer molt conegut sobretot arran la publicació del llibre 36 poemes a partir del 36, de l’any 1978, en què feia una descripció colpidora de la guerra de Franco i els anys que la van seguir.

Just ara fa dos mesos, al setembre, no es va voler perdre l’exposició que es va fer a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa, a Olot, “Sóc sotàulic”, sobre l’obra i la vida del seu fill, l’artista polifacètic Adrià Creus, mor sobtadament al 2019.

x