Lluèrnia enceta el primer cap de setmana amb una quinzena d’instal·lacions

El festival del foc i de la llum, el Lluèrnia, va encetar el primer cap de setmana amb una quinzena d’instal·lacions. Uns dies molt concorreguts als carrers d’Olot amb motiu de totes les obres que il·luminaven la ciutat. Les pistes d’atletisme van acollir l’Hort de la llum, del dissenyador Antoni Arola.


Joan Antoni Arola, responsable de l’Hort de la Llum: M’agrada observar la gent com entra. Les cares que posen. Els nens com gaudeixen. La gent gran també es queda mirant bastant parats i obren les boques.

Un dels punts més càlids també va ser al Claustre del Carme, on es va poder apreciar Leukos de l’Escola d’Art. La llum multiplicava les ombres de la nit en l’espai monàstic .A l’Hospici es va concentrar l’obra Delight, de Marc Quintana. La intenció, convertir l’espai en una caixa de resonància per als sentits. El Parc Nou també va acollir Llindars, una instal·lació optimista que propo- sa una transició de l’obscuritat a la claror i també l’obra Aixopluc. Collarets de Llum, a la plaça Campdenmàs, LluèrNic, a l’Arxiu Comarcal, i HOP-ON!, al fals túnel del bicicarril de Sant Roc, són altres obres destacades. L’esdeveniment presenta un total de 22 instal·lacions al llarg del Fluvià.

x