Protesta a Girona per la mort de la ciclista olotina a la carretera dels Àngels

“No més morts ciclistes”. Sota aquest lema centenars de persones es va concentrar darrere els jutjats de Girona per donar suport a la família de la víctima i reivindicar més mesures de seguretat i que es tingui en compte el risc que assumeixen els ciclistes.


Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme: “El neguit de les famílies quan et veuen sortir, pensen: tornarà? Les notícies ens diuen que el risc d’anar per carretera, compartint espai amb cotxes de motor, és molt alt. Massa alt.”  

Ot Pi Isern, Representant de la plataforma en la defensa de la bicicleta: “Cada dia que surts com a mínim t’emportes dos o tres espants. És molt important canviar la mentalitat del conductor i dir-li que la carretera és de tothom, que tots els que la utilitzem tenim els mateixos drets. I sobretot, quan vegin un ciclista, que redueixin la velocitat i l’avancin amb un metre i mig de distància.”

Entre els assistents hi havia indignació perquè el conductor que va provocar la mort ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Sílvia Farrés, impulsora de l’acte: “És molt dur per una família, per una mare, per una filla, que encara no han fet ni una cerimònia i el culpable estigui ja al carrer.”

Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme: “Una persona que ha perdut un familiar i una altra persona que ara pot anar pel carrer tranquil·lament sense que això li afecti de cap manera. Hem de reclamar que es tinguin en compte situacions com aquestes i es prenguin mesures exemplars perquè no passin amb tanta freqüència.”

Durant la concentració es va llegir un manifest en el que es va reclamar una justícia digne pels ciclistes. L’acte va finalitzar amb un minut de silenci en record a la víctima.

x