Formar entrenadors joves per poder ensenyar millor als jugadors de base del club: l’estratègia del Club Bàsquet Olot

L’escoleta del Club Bàsquet Olot la conformen una vintena de jugadors i jugadores. Són els més petits de la casa i segurament s’emmirallaran als primers entrenadors que tinguin. És per això, que formar els entrenadors joves és un pas previ important per tal d’assegurar un bon relleu.


Octavi Rams, responsable escoleta Club Bàsquet Olot: Intentem que a part de ser una escola de jugadors de bàsquet, el Club Bàsquet Olot també sigui una escola d’entrenadors. I volem que tots aquests joves voluntaris, es formin bé, també, per tal que puguin transmetre als jugadors més petits, com per exemple els de l’escoleta.

El Club Bàsquet Olot ha planificat per aquesta temporada diferents sessions de formació per a tota mena d’entrenadors, però especialment pels més joves, pels que estan començant. Les sessions les duen a terme entrenadors d’equips d’arreu de Catalunya.

Es tracta de sessions adaptades al nivell de clubs com el Bàsquet Olot, amb contingut que es pugui transmetre, després, als jugadors de cada un dels equips. Una feina de formigueta que requereix, especialment, paciència i temps.

Berta Gibert, directora esportiva del Club Bàsquet Olot: Crec que el és important és tenir curiositat i interès per saber coses noves. Al final, si no tots acabem fent el que ens han fet els nostres entrenadors i no avancem i hi ha molts temes per treballar. Fa falta tenir ganes per veure partits de bàsquet, assistir a clínic. I cal que aquesta curiositat es transformi en contingut palpable. El que xerrem a la sessió, ho puguem aplicar.

La idea és anar fent aquestes sessions teòriques i pràctiques cada mes o cada dos mesos. Una manera de planificar el futur d’un dels clubs esportius més nombrosos a la comarca.