L’Associació Amics del Tren Olot-Girona organitza una exposició fotogràfica per commemorar els 110 anys de l’arribada del tren a Olot

El 14 de novembre de 1911 s’inaugurava oficialment la línia de ferrocarril Olot-Girona i el tren arribava per primer cop a la capital de la Garrotxa. Ara fa, doncs, 110 anys.


Per tal de commemorar el centenari de l’efemèride l’Associació Amics del Tren Olot-Girona, amb la participació de diversos organismes, entitats, indústries, comerços i particulars han preparant tot un seguit d’activitats que s’han pogut veure a la ciutat durant prop d’un mes, entre ells, aquesta exposició que veuen, una mostra de fotografies. Tot plegat amb l’objectiu de seguir ampliant el fons documental de l’entitat, dedicada a recuperar la memòria del popular carrilet

Ignasi Riera, president Associació Amics del Tren Olot-Girona: “Hem fet un recull de fotografies durant el mes d’octubre de la gent que tingués fotografies als seus arxius per poder ampliar també el nostre arxiu en motiu dels 110 anys de l’arribada del tren a Olot. Nosaltres també el que fem és un recull de la informació que es pot veure a les fotografies.”

Però el cicle Olot Tren Punt Zero per commemorar el centenari no s’acaba aquí. Precisament el 4 de desembre es durà a terme l’última de les activitats, la inauguració del funcionament digital i automatitzat de la maqueta Olot-Girona.

Ignasi Riera, president Associació Amics del Tren Olot-Girona: “El més important d’aquest any és l’exposició de la maqueta que estem construint, tota digitalitzada. Això serà en motiu del Dia Europeu del Modelisme Ferroviari, que és el di a2 de desembre. Nosaltres ho farem el dia 4 de desembre i convidem a tota la ciutadania a que ens vingui a veure, que hem treballat moltes i moltes hores per tenir-ho tot a punt.”