Sant Feliu encaixa amb els braços oberts una inversió que cobrirà una necessitat històrica

Aquest Pla de Llongafollia és una oportunitat per a Sant Feliu de Pallerols. Fa pràcticament dues dècades que s’intenta desenvolupar com a superfície industrial. De fet, des de molt abans que s’iniciés l’actual legislatura i també durant la mateixa, algunes empreses havien mostrat interès en aquests terrenys, però el fet que la zona no tingués un pla urbanístic previst frenava les compres. L’actual equip de Govern va demanar a Incasòl que es redactés aquest pla i es preveiés que s’hi puguin instal·lar empreses de qualsevol sector. Aquesta petició, a la fi i després de llargues converses i negociacions, ha estat abordada per la Generalitat, que l’inclou en els pressupostos pendents d’aprovar per al 2022.


Francesc Prat, Regidor d’Indústria, Comerç, Turisme i Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: “Hi havia empreses interessades en comprar, però la logística i la manca de projecte urbanístic ho frenava tot”.

Els comptes dels propers dos anys preveuen invertir pràcticament dos milions d’euros per al desenvolupament del polígon. A partir d’aquí, les empreses interessades podran negociar la compra d’un terreny i tindran via lliure per construir-hi.

Francesc Prat, Regidor d’Indústria, Comerç, Turisme i Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: “El que no fa ara Incasòl és urbanitzar sense tenir un terreny venut. Primer una empresa ha de manifestar que vol construir-hi”.

Des que Incasòl va comprar els terrenys, ha passat més d’una dècada i moltes empreses han passat de llarg. Ara, s’espera que Sant Feliu cobreixi una necessitat històrica per al municipi i també per a tota la comarca.

Francesc Prat, Regidor d’Indústria, Comerç, Turisme i Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: “Havíem fet preses de contacte amb moltes empreses de la comarca i de fora. Però els terrenys no estaven a punt i això ho dificultava tot”.

L’any 2022, si s’aproven els pressupostos,e s destinarà 1,3 milions d’euros al desenvolupament del polígon. El 2023, mig milió més.