Aquest diumenge torna la Montcalbike a Maià de Montcal

Als pobles més petits, cada acte té un significat especial, que va més enllà de l’entitat organitzadora, participants o aficionats. És una mica el que passa a Maià de Montcal amb la Montcalbike que organitza cada any el Club Pedal Maia, una cursa de BTT que enguany torna després de l’aturada obligada per la pandèmia, i ho fa complint la 24 edició. La cursa es durà a terme aquest diumenge, amb sortida, a les nou del matí, des de la zona del camp de futbol d’aquest poble garrotxí.

Marc Olivet, Club Pedal Maià: Aquest any la novetat principal és el canvi de circuit llarg. El curt serà apte pera tots el públic, amb pistes, per a corredors ràpids. I a la llarga, que sempre anàvem per les muntanyes de per aquí a Maià, Santa magdalena, la Trivana, etc… doncs anirem més lluny i pujarem la zona de Sant Miquel de Coma de Roure, amb algun corriol nou i tot. Creiem que agradarà, per aquells participants d’un nivell tècnic alt.

La prova llarga serà de 42 quilòmetres i amb 1.400 metres de desnivell. La curta, es durà a terme a través de 30 quilòmetres i entre 500 i 600 metres de desnivell.

El Club Pedal Maià el conformen poc més d’una desena de persones, que a l’estiu també organitzen la Montcalrun. Tots ells celebren poder tornar a pedalar amb normalitat i conèixer nous camins on practicar aquesta modalitat esportiva.

Marc Olivet, Club Pedal Maià: El que ens agrada és pedalar i ara estem molt és motivats, al poder tornar organitzar, competir en d’altres curses.

Totes les persones que es vulguin inscriure ho poden fer a través del portal web curses.cat

x