Les germanes Vila donen a Olot el fons audiovisual i fotogràfic d’Àngel Vila Aulí

Àngel Vila va ser un artista polifacètic amb múltiples expressions artístiques: aquarel·lista, escultor, dibuixant, gravador, cineasta, fotògraf… De fet, va ser un pioner del cinema olotí de creació, sobretot per la pel·lícula Bellvespre de la dècada dels 50.

Anna Bonfill, Arxiu Comarcal de la Garrotxa: “Era una persona molt coneguda, era un home que en aquells moments als anys 30 i 40 va ser una persona que va treballar molt a la ciutat, estava a totes les iniciatives culturals que hi havia i era una persona molt coneguda com a artista i també com a persona.”

El 2002 es va signar un conveni amb l’Ajuntament d’Olot i la seva esposa, Maria Dolors Campderrich per a la cessió en règim acomodat del fons cinematogràfic. Aquest conveni va caducar l’any 2012 i, posteriorment, l’any 2019 les seves filles Carme, Rosa Maria i Montserrat Vila, van ingressar a l’Arxiu Comarcal la producció fotogràfica del seu pare.

Ara, s’ha fet un pas mes amb la signatura del contracte de donació del Fons Àngel Vila Aulí entre l’Ajuntament d’Olot i les germanes Vila.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “La família ha pres la decisió definitivament de deixar tot aquest fons a la comarca, que passarà a ser públic. Tothom podrà veure aquestes gairebé 4.000 fotografies de l’època d’Olot, les pel·lícules i tot el que forma part d’aquest llegat.”

Anna Bonfill, Arxiu Comarcal de la Garrotxa: “Aquelles pel·lícules de les que només teníem els dret d’explotació ara també són de la ciutat d’Olot, i també aquestes gairebé 4.000 fotografies i el divers material, han quedat ja l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.”

El conjunt de la donació, comprèn gairebé 4.000 fotografies, 32 pel·lícules, 24 discos i material divers relacionat amb la fotografia i el cinema. Aquest, és el primer fons d’aquestes característiques que pròximament es podrà consultar al Cercador d’Imatges, a la pàgina web del Servei d’Imatges de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (imatesgarrotxa.cat)