Realitzen una acció de conservació i manteniment dels plàtans del Passeig de Barcelona

El Consorci SIGMA va encarregar la redacció d’un informe de l’estat dels plàtans situat a la part central del passeig de Barcelona. L’estudi tenia per objectiu estudiar el risc associat dels exemplars existents així com els elements de prevenció que es podien implementar.


L’estudi va permetre analitzar els 121 exemplars del tram central del Passeig de Barcelona, estudiant la superfície, la densitat, l’alçada, la distribució de les fulles, l’estructura de les branques, els seus processos de creixement, excessos de pes, defectes, orientació i efectes del vent sobre la copa.

A grans trets, el 87% dels exemplars es trobaven en bones condicions i perspectives de creixement lentes o moderades i una bona vitalitat. D’altra banda, 17 tenien de fongs o tèrmits i, el text, també indicava que calia actuar en 12 exemplars i eliminar-ne 2 per motius de protecció de l’entorn.

Ahir dimecres va començar l’actuació que s’allargarà fins aquest dijous i que permetrà retirar els dos exemplars i podar branques d’altres exemplars. Arran d’aquestes actuacions de conservació i manteniment, s’ha restringit la circulació d’un dels carrils del passeig Barcelona en direcció a Les Preses.

Segons l’inventari a Olot als espais verds de la ciutat hi consten 13.162 arbres i hi ha localitzades 1.217 ubicacions d’arbrat pendent de revisar, replantar o eliminar. Per això es calcula que potencialment hi ha 14.379 ubicacions d’arbrat.

x