La ‘nova’ Cursa pel Cor de la Fageda, aquest cap de setmana

El Club Poliesportiu Santa Pau i Fotoinstant celebren aquest diumenge la 11a edició de la Cursa pel Cor de la Fageda, que sortirà a les nou del matí des del camp de futbol de Santa Pau. Es realitzarà en una data nova, en plena tardor, enlloc de la primavera, i enguany la principal novetat és que el recorregut de les diferents proves no passaran per La Fageda d’en Jordà, sinó que anirà a conèixer altres fagedes, com per exemple les que es torbaran a la zona de Finestres els participants de la prova llarga, la mitja marató.


Miquel Palma, Club Poliesportiu Santa Pau: “La mitja marató va direcció Finestres, puja el Puigsallança, i passa a cavall de Santa Pau i sant Aniol de Finestres. I es trobaran fagedes diferents”.

O altres fagedes com la del Grau. La prova, però, passarà per altres indrets, com per exemple Font Pobra. A banda de la llarga també es diputaran la trail de 14 quilòmetres i la caminada, a més de curses infantils. El que està clar és que l’edició d’engany serà més exigent que la d’anys anteriors.

Miquel Palma, Club Poliesportiu Santa Pau: “La mitja és molt exigent però la de 14km també. Els que estaven acostumats a fer la Cursa pel Cor de la fageda, un cop arribaven al Croscat ja no tenien més pujada, en canvi en l’edició d’enguany, tenen durant gairebé 7km pujada. Després faran 7km de baixada”.

Tothom qui ho vulgui es pot inscriure fins aquest divendres a través de la pàgina web de la prova (https://cursapelcordelafageda.cat/inscripcions/) i si queden places disponibles del voltant de les 700 que es marca l’organització. També es podrà fer inscripció el dissabte de manera presencial a la recollida de dorsals.

Com sempre la prova posa l’accent a la cura del medi natural: els participants s’hauran de dur els coberts i got per l’àpat, els xips que s’utiltzaran no seran d’un material d’un sol ús i es reaprofitaran les cintes de marcatge, entre altres mesures. Durant la prova també s’oferirà servei de guarderia.