Unió de Pagesos i Salvem les Valls organitzen una marxa de protesta contra les variants

La pandèmia de la COVID-19 va fer anul·lar un dels actes reivindicatius, però també festius, que s’havien organitzat des d’Unió de Pagesos i Salvem les Valls.


Sergi Batlle, representant Salvem les Valls: “Estàvem una mica a l’expectativa, ara a la tardor, que donessin la resposta al termini d’al·legacions de l’estudi informatiu de la variant de Les Preses. Aquest dia no arriba, sembla ser que des de territori no tenen apunt aquestes respostes. No podíem esperar més.”

La marxa tindrà lloc diumenge 12 de desembre a la Vall d’en Bas. Començarà a 2/4 de 10 del matí al polígon de la Serra de Sant Esteve d’en Bas i caminarà per la carretera principal fins a les Preses, travessant el nucli antic direcció a La Pinya.

Sergi Batlle, representant Salvem les Valls:Serà una caminada, recolzada també amb els tractors. Per què els tractors? Doncs perquè és un dels sectors més afectat. El traçat de la variant de Les Preses passa per tota la zona de la Parcel·lària i fa que la forma geomètrica o rectangular d’aquests camps, quan tires el traçat d’aquesta carretera els tallis transversalment. Penso que en número eren més d’una trentena.”

Les dues entitats defensen que les infraestructures no són necessàries en un context de crisi climàtica i aposten per buscar altres models de mobilitat que solucionin els problemes actuals.

Sergi Batlle, representant Salvem les Valls: ”A dia d’avui se’ns posa un nou ingredient a la llista, que és el tema del canvi climàtic que està ara en boca de tothom. La setmana abans de l’inici de la COV 26 surt a premsa un comunicat entre dues entitats, Les preses 2020-30 i EURAM, enfadats dient perquè en comptes de 4 carrils, des de Territori s’obra la possibilitat de que la possible variant de Les Preses sigui només de 2 carrils, com ja està projectada, i també la d’Olot. És molt paradoxal que en ple context de canvi climàtic, hi hagi certs sectors que no sabem perquè reclamen, que en comptes de 4 carrils siguin 2 en cas que mai es fes una variant. És tant xocant que això ens dona un altre argument de pes per fer obrir els ulls a la gent. No volem anar en contra de ningú ni de res, i que fem les coses d’acord amb el que la ciència ens està dient i les coses que estan passant.”

x