Garrotxa Domus ofereix un conjunt de consells per a l’estalvi energètic

En un planeta on els recursos naturals són malbaratats, el pla d’estalvi energètic apareix com a necessitat d’economitzar els recursos disponibles, conservar les fonts d’energia no renovables i reduir l’impacte del canvi climàtic. Des del servei gratuït per fomentar la rehabilitació energètica d’habitatges de la comarca, el Garrotxa Domus, han destacat alguns consells per millorar l’eficiència d’energia.


Eduard Victòria, responsable tècnic del programa Garrotxa Domus: Tenir una bona regulació a la calefacció de la llar. Cada grau que pugem a la calefacció suposa un 9% d’increment del consum energètic.

El sol és un element que s’ha de potenciar al màxim. Apujar les persianes en hores de sol i quan se’n vagi baixar-les i preservar la calor és una excel·lent manera d’estalviar energia. Garrotxa Domus també ha destacat els beneficis de les plaques fotovoltaiques.

Eduard Victòria, responsable tècnic del programa Garrotxa Domus: Tenir unes plaques fotovoltaiques ens permet generar electricitat i poder consumir de forma directa.

Tot això enmig d’un elevat preu de l’energia i en una comarca on ha augmentat molt l’interès de la població en les energies renovables i les plaques fotovoltaiques durant els darrers mesos.