El PSC ret homenatge a Ernest Lluch, assassinat per ETA fa 21 anys, a Maià de Montcal

Els socialistes catalans van retre homenatge ahir diumenge al que va ser dirigent del seu partit i ex ministre Ernest Lluch, assassinat per ETA ara fa 21 anys.


La trobada, que l’any passat no es va poder dur a terme causa de la pandèmia,  va tenir lloc davant de l’església de Maià de Montcal i va comptar amb la presència de prop d’un centenar de persones.

Josep M. Carreras, vicepresident Fundació Ernest Lluch: “20 anys després encara el recorda molta gent, però sí que hem fet un intent de potenciar aquelles coses que creiem que a l’Ernest li hauria agradat que fossin creixents.”

Albert Bramon, subdelegat govern: “Tenim la sort de recuperar-ho aquest any a Maià i ho fem també amb una dosi més important de salut, gràcies en part a les vacunes però també al sistema sanitari universal que l’Ernest va ajudar a crear.”

Sílvia Paneque, diputada Parlament: “Els socialistes gironins reivindiquem moltes vegades l’orgull de ser dipositaris del llegat polític d’Ernest Lluc. La seva memòria la de l’Ernest, la política, la intel·lectual i la territorial és per a nosaltres un dels béns més preuats i més sentits que tenim com a federació de comarques gironines”

José Montilla, president de la Generalitat 2006-2010: “És un acte de reconeixement, i ho fem avui i ho seguirem fent sense descans per explicar als nostres conciutadans i conciutadanes que ETA va matar a l’Ernest pel seu coratge i el seu compromís amb la Pau, el coratge i amb el diàleg.”

La néta d’Ernest Lluch, filla d’Eulàlia Lluch, també va dirigir unes paraules als assistents.

Anna Lluch, néta Ernest Lluch: “Gràcies a vosaltres puc saber com era la persona d’Ernest Lluch, gràcies als vostres records, les vostres memòries i tot això que expliqueu. Jo no el vaig poder conèixer personalment perquè me’l van treure abans que jo el pogués conèixer, però sí com a persona gràcies a tot això que expliqueu d’ell.”

Posteriorment, tots els presents a l’acte van procedir a fer una ofrena floral a la tomba de Lluch, ubicada al cementiri del municipi garrotxí.