La UE Olot fa un salt al passat tot recordant els seus inicis i als jugadors que han marcat un abans i un després al club

Els nostàlgics de la Unió Esportiva Olot van viure dissabte a la tarda una jornada més que especial, amb dos actes més de celebració del centenari. Primer, a l’Estadi Municipal, amb un partit de veterans entre la Unió Esportiva Olot i el Futbol Club Barcelona. Dia de retrobaments però també de bon futbol. I com no podia ser d’una altra manera, amb gols, com el que va fer Xevi Morell.


Nuri Fité, membre junta UE Olot: Aquest any és especial i diferents, però també emocionant. I seguim amb els actes de celebració del centenari.

Joan Agustí, president UE Olot: Són oment per rememorar, per sentir-nos feliços i per celebrar aquesta festa del centenar.

Dia, també, per veure lluir la camiseta commemorativa del centenari. A les graderies, unes 300 persones, entre les quals el capità de la Unió Esportiva Olot d’avui en dia, que no es va voler perdre el partit.

Albert Blázquez, jugador UE Olot: És diferent veure els partits des de la graderia. Ho havia fet alguns cops quan no jugava a l‘Olot, però aquí hi ha ambient i un públic fidel i és una sensació diferent i entretinguda, també.

La victòria, tot i que això era el de menys, 1 a 3 per als blaugranes.

Una estona després, l’atenció es traslladava a la Sala Torín, amb la taula rodona titulada ‘Quan en Gamper i el FC Barcelona van venir a Olot’, que va comptar amb la historiadora Mita Casacuberta, i dos coneixedors de la història del Barça i de Joan Gamper: Josep Bobé i Enric Calpena. L’objectiu? Parlar d’aquells anys en què la Unió Esportiva Olot encara no existia, però estava a prop de néixer: la influència que van tenir els estiuejants de principis de segle passat i el dia que el Barça i Joan Gamper van venir a Olot.

Carles Llorens, membre comissió centenari UE Olot: L’Olot es va fundar al 1921, però molt abans ja es jugava a futbol a Olot. Van dur el futbol un militar que estiuejava a Olot i perquè un dia va venir Joan Gamper. També com a estiuejant. I volem reivindicar tota aquesta història, també, prèvia al centenari.

Mita Casacuberta, historiadora i professora universitària: L’esport és important per la salut, per la cohesió social, i també per a la transformació d’una ciutat.

Un dissabte carregat d’història de la Unió esportiva Olot. Un dissabte, qui sap si també, històric pel club.