Orígens ven més tiquets que mai en el seu retorn després de dos anys

Més de 6.000 persones han passat per Orígens al llarg d’aquest cap de setmana. La seixantena de productors que hi participàvem han augmentat significativament en el nombre de vendes i això és gràcies a l’alta afluència de visitants, que no es va aturar en tot el cap de setmana.


Pep Palau, director Fira Orígens: “Des de primera hora estem rebent molta gent. Això significa dues coses: que la fira té un nivell de fidelització molt alt i que és un referent a nivell de producte. Hem superat totes les expectatives”. 

A banda de la fidelització dels visitants garrotxins, un alt percentatge dels qui van ser a Orígens procedia de comarques properes com Osona i també, com no podia ser d’una altra manera, de les de les comarques de Barcelona, que sempre responen fidelment a la convocatòria del certamen.

Sessions de cuina a càrrec de restaurants com el Quinze Ous amb Ferrant Pont o Les Cols amb les germanes Puigverd Puigdevall, cuina en directe també a càrrec de Joan Carles Sánchez, d’Es Portal, Pals, i David de Coca, de Sa Llagosta de Fornells, a l’illa de Menorca, que era territori convidat.

Es va inaugurar una exposició d’embotits, on s’exposaven com autèntics trofeus els productes més preuats de casa nostra, com llardons de la mocada, garrillot o botifarra del perol entre d’altres. Es van dur a terme els tastos a cegues entre les moltes altres activitats que cada any donen un valor afegit a Orígens.

Pel què fa als guardons, els premiats del 4t Concurs de coques de forner de Catalunya van ser per a la Fogaina en la coca dolça i per la pastisseria barcelonina Brunells.

El premi de coques Accèssit se’l va endur el Forn de Cabrianes. Pel què fa al millor estand, es va premiar a Roca Negra, i el guardó al millor producte se’l van endur ex aequo la castanya torrada de Castanya de Viladrau i l’avellana torrada sense clova de Nuasets.