El Festival MOT, dedicat a la ruralitat des de la literatura

Amb la voluntat de fomentar la lectura apropant escriptors de primer nivell, el Festival MOT arribarà el proper març a la vuitena edició. Comissariat per la filòloga Roser Vernet i la traductora Maria Bohigas i Roser Vernet, l’edició d’enguany seguirà la línia habitual amb una quarantena d’autors: internacionals, com ara, Selva Almada i Fernanda Melchor, i nacionals, com Xuan Bello, Mercè Ibarz i Anna Ballbona.


Maria Bohigas, editora i traductora: La ruralitat és una certa relació amb el territori, probablement més directa i estreta que la d’un habitant d’una ciutat.

Roser Vernet, filòloga: És un mirall que és polièdric, perquè la ruralitat també ho és. No és una cosa homogència, ni molt menys, encara que a vegades vista des de la ciutat ho pugui semblar.

Amb el lema ‘Al camp’, el festival tindrà lloc del 17 al 19 de març a la Sala el Torín i del 24 al 26 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Les converses entre autors i especialistes constitueixen el nucli de la programació, però també cal destacar el Ver-MOT. Es tracta d’una trobada més distesa entre tres o quatre autors que a Olot es farà a la plaça de Braus. També s’adreçarà al públic jove amb el MOT INS, experiències literàries per a alumnes de secundària i batxillerat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Dues ciutats que continuem trobarnt-nos molt a gust treballant plegats en aquest projecte. Són una colla d’anys i la veritat és que ha estat una història d’èxit.

A més, es mantindrà el format en streaming. Una fórmula que ja s’havia aplicat abans de la pandèmia. El darrer Festival MOT va tractar sobre el procés de creació artística i va acumular 7.000 visualitzacions en els diferents formats.

x