Una quarantena de músics conformen la trobada de músics de cobla per Santa Cecília a la Sala el Torín

Una quarantena de músics van interpretar diumenge a la tarda les notes a la tradicional trobada de músics de cobla a la Sala el Torín. L’agrupació cultural i sardanista Flor de Fajol es va encarregar de preparar la 32a edició d’una activitat que ha anat evolucionant al llarg dels anys.


Narcís Ferrer, president de Flor de Fajol: Fa més de trenta anys que es fa. Ha anat evolucionant segons la gent que ha volgut anar-ho portant. L’Ajuntament s’hi va voler afegir i després Flor de Fajol també, perquè no es perdés. I ha anat a més.

Cada any, als voltants de Santa Cecília, patrona dels músics, s’organitza aquesta trobada a Olot. Tothom hi és convidat: músics, balladors i públic en general. La pandèmia va evitar que l’any passat es pogués fer, i aquest any, per raons logístiques, no s’ha pogut programar un divendres o dissabte, els dies més habituals.

Narcís Ferrer, president de Flor de Fajol: No és molt bon dia. La nostra intenció era fer-la divendres o dissabte. També volíem fer-la en un lloc cobert. No teníem local per poder-ho fer. Ho hem hagut de fer si us plau i per força, gràcies a l’Ajuntament.

Mascareta obligatòria, rotllanes, formacions de sardanes i a ballar. Desenes de persones van dansar al ritme de sardanes, com ara, ‘La Maria de les trenes’, ‘Apa nanu!’, ‘Bonica València’ i ‘Bona festa’. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, no es va voler perdre aquest vespre de música.