Xerrades informatives a La Vall d’en Bas per promoure la creació de comunitats energètiques

La Vall d’en Bas ha iniciat xerrades informatives a veïns per fer pedagogia i donar consells a l’hora d’emprendre a fer i a formar part de comunitats energètiques.


Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas: Des de l’Ajuntament hem fet una aposta clara per la transició energètica. Tenim plaques d’autoconsum a l’escola i a l’Ajuntament i ara el proper pas és fer comunitats energètiques, perquè creiem que és un model que pot canviar moltes coses.

A la xerrada els veïns i veïnes van poder informar-se sobre quins tipus de models de gestió de comunitats energètiques existeixen, el marc legal a l’hora de fer una comunitat d’aquest tipus, a més dels avantatges que comporta, així com exemples concrets duts a terme en d’altres indrets. Segons l’Ajuntament de La Vall d’en Bas, aquest és un primer pas necessari per començar a tirar endavant comunitats energètiques, una idea que des del consistori es té clara però que falta, també, que la ciutadania s’hi impliqui.

Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas: L’administració, en aquest cas l’Ajuntament de La Vall d’en Bas hi aposta fermament, hi posem diners, però les persones han d’apostar i fer, també, les seves pròpies comunitats. Hem d’anar cap a aquest model.

Lligat a aquestes accions, La Vall d’en Bas té previst també segueix treballant en aquest autoconsum energètic, posant més plaques solars a Sant Esteve d’en Bas i a la zona de les Olletes i el veïnat Cirera, en el marc d’una acció subvencionada en gran mesura per la Diputació de Girona.

x