Álvaro Ruiz: un altre esportista garrotxí que ha apostat per estudiar i entrenar als Estats Units

Sempre s’ha dit que els Estats Units és un dels països que tracten millor als esportistes, fet que especialment passa amb un esport: la natació. Diversos nedadors que han passat pel Club Natació Olot han decidit fer el pas de creuar l’Atlàntic i emprendre aquesta aventura. L’Álvaro Ruiz, un dels millors nedadors dels últims anys a l’entitat olotina, ha estat un dels darrers en fer-ho.


Álvaro Ruiz, nedador: Aquest any he decidit anar a estudiar als Estats Units perquè volia  continuar amb els estudis i l’esport. I aquí a Michigan, tinc la Universitat i el campus on visc i la piscina on entreno, i bé, tinc una beca amb Davenport University, on hi curso un Grau en Màneger Esportiu.

L’Àlvaro ha seguit els passos d’altres nedadors del club que van decidir per fer aquesta aposta, com és el cas d’Òscar Saura, o de Berta Vidal. Aquesta última, ja fa dos anys que va emprendre aquesta aventura.

Berta Vidal, nedadora: Ara fa dos anys que estic estudiant a Carolina del Nord, psicologia i ADE.

Segons la Berta, els Estats Units posen totes les facilitats per entrenar i per estudiar que en molts casos, són difícils de trobar a casa nostra.

Berta Vidal, nedadora: Bàsicament perquè aquí et permeten compaginar estudis i esport molt bé.

Ara bé, aquest canvi no és barat. Els nedadors en són conscients, i és per això que l’Álvaro agraeix a la seva família que l’hagin ajudat a fer realitat, en definitiva, el seu somni.

Álvaro Ruiz, nedador: Vull donar les gràcies als meus pares que han confiat amb mi en aquest procés i pel sacrifici econòmic que suposa per ells que jo estigui aquí als Estats Units.

Tant l’Álvaro com la Berta tenen 19 anys i si una cosa demostren tots dos és la maduresa que tenen i com de clars veuen els seus objectius.

Berta Vidal, nedadora: Vull continuar gaudint de la natació el màxim de temps possible.

Álvaro Ruiz, nedador: I el meu repte aquí és superar-me a mi mateix i vull veure on està el meu límit, acadèmicament i esportivament. I també aprendre a viure en una altra cultura, molt diferent a la meva, i millorar el meu anglès.

 

x