Can Trona tracta la violència de gènere amb una mirada internacional amb l’exposició ‘Cicatrius compartides’

La violència sexual és la principal arma de guera en regions com la República Democràtica del Congo. L’ONU ha denunciat durant anys la relació entre l’extracció dels minerals, els conflictes armats i les violacions a dones i nenes en aquest territori. L’exposició inaugurada divendres passat a Can Trona anomenada ‘Cicatrius compartides’ tracta la violència de gènere amb una mirada internacional.


Laura Canalias, directora de Can Trona: Vam tenir la oportunitat de portar aquesta exposició amb un contacte de l’Associació dels Drets dels Pobles. Ens va agradar molt, perquè és una exposició que tot i parlar del Congo també ens interpel·la molt als d’aquí.

L’inauguració va venir complemenada amb la mostra d’un petit documental de deu minuts anomenat ‘Fam de justícia’, un curtmetratge sobre l’apoderament de les dones que lluiten contra la impunitat de la violència de gènere i un debat posterior. La directora de Can Trona, Laura Canalias, va voler destacar que el feminisme ja forma part d’una manera de treballar molt concreta en el centre.

Laura Canalias, directora de Can Trona: Nosaltres hem apostat per fer activitats durant tot l’any que tractin el tema del feminisme. Un teixit d’una manera de treballar més oberta per aplicar el feminisme en aquest dia a dia.

A causa de la gran demanda, l’exposició estarà oberta al públic durant tres setmanes.