Els supermercats col·laboren amb el Gran Recapte d’Aliments per facilitar la donació

La botiga de Consum, ubicada al barri de Sant Miquel d’Olot, està habituada a col·laborar amb iniciatives socials, ja sigui ajudant a la festa major o a l’associació de comerciants amb vals de col·laboració per conformar lots de productes o paneres, amb el Sorteig d’Or de Creu Roja o esdeveniments esportius organitzats a Olot i la comarca. Com cada any, també participen activament del Gran Recapte d’Aliments.


Aquest any, seguint la fórmula de donatius monetaris a causa del coronavirus, tenen instal·lat a les caixes el sistema perquè els clients tinguin l’opció de fer un donatiu al mateix moment que paguen la compra. Allà, a la caixa, poden triar si fer el donatiu, a partir d’un euro per la quantitat que ells vulguin, una fórmula ràpida i senzilla per col·laborar.

Consum explica que els clients s’han habituat ràpidament al nou sistema de donatiu i això s’ha reflectit en la participació del passat cap de setmana, el primer de la campanya d’enguany.

Cristian Sancho, cap de botiga Consum Olot: Ha anat molt bé. Els primers dos dies es van fer més d’un miler d’euros de recaptació. Esperem que el 27 s’hagi multiplicat per tres o per cinc. Animem a la gent a participar-hi. A partir d’un euro, tot serà benvingut.

Tot el recaptat amb aquests donatius va íntegrament destinat al Banc d’Aliments, que ho transforma en xecs per a les compres de les persones en risc d’exclusió social, més afectades enguany després dels pitjors mesos de la pandèmia. El sistema de donatiu monetari permet al Banc dels Aliments organitzar les compres perquè ajudin als més necessitats durant tot l’any, i concretar molt més els productes que calen en cada moment.

x