La Dalla i l’Associació de Dones de la Garrotxa es faran sentir durant en 25N

La Dalla feminista de la Garrotxa commemora el 25-N d’enguany amb un mural en memòria de totes les dones que han perdut la vida per culpa de la violència masclista. S’ha pintat durant la setmana i simbolitza la lluita diària contra aquesta xacra.


D’altra banda l’entitat tornarà al carrer aquest dijous amb una manifestació a partir de dos quarts de vuit del vespre. Un acte sorollós amb una ruta que acabarà amb la lectura d’un comunicat davant del mateix mural. Serà una marxa no mixta pels carrers de la ciutat.

Júlia Pereia, La Dalla: “Volem que sigui només amb dones per dir que no tenim por, que els carrers també són nostres i que ja n’hi ha prou de passar por”.

En paral·lel, un any més, ALBA se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, aquesta vegada, amb dues propostes.

L’Associació de Dones de la Garrotxa ha organitzat per demà una taula rodona sobre les dones a l’Afganistan amb el títol ‘Violències en pell afgana’. Serà a les 7h del vespre a la sala d’actes dels Catòlics. Conjuntament amb la fundació Cepaimhan organitzat una conversa on hi participaran Lina Fazli, directora de biblioteca, i Fatemah Mohammadi, metgessa. Són afganeses que han hagut de fugir del seu país i actualment viuen a Olot. Amb l’ajuda de la intèrpret Sara Raeisi, els assistents coneixeran de primera mà la seva experiència. També intervindran membres del Cepaim i d’Alba Associació de Dones de la Garrotxa.

Catalina Sellas, presidenta ALBA Garrotxa: “Per nosaltres és una data molt important. Volem fer acompanyament i enguany teníem molt clar que la xerrada havia de ser sobre la violència contra les dones d’Afganistan, perquè sembla que el tema hagi quedat una mica oblidat i no és just”.

El dissabte 27 de novembre, Alba farà el tradicionalacte commemoratiu a les escales de l’església de Sant Esteve.A les 7 de la tarda es llegirà el manifest institucional i es durà a terme un minut de silenci per les víctimes de violència masclista d’aquest últim any. Per acabar, música amb Gòspel Cor Garrotxa. En cas de pluja, l’acte es realitzarà a l’entrada de la plaça del Mig, al túnel de Can Callís.

 

x