L’Ajuntament d’Olot vol donar facilitats als propietaris puguin rehabilitar els habitatges del Nucli Antic

L’Ajuntament d’Olot considera que amb les condicions que tenen els habitatges de les illes de cases del Nucli Antic i les obligacions legals que tenen per ser rehabilitats, és molt difícil que els propietaris d’aquests habitatges vulguin fer-ho. El consistori considera que des del sector públic s’ha de donar suport, solucions i ajudar-los a veure que hi ha maneres per fer la rehabilitació possible.


Pep Berga, alcalde d’Olot: Un dels reptes més importants que té la ciutat és acabar resolent la inversió de la propietat en aquelles finques que tenim en els carrers situats entre la plaça Major i la plaça del Carme. Es va començar un treball fa tres anys per part del Col·legi d’Arquitectes per buscar quines són les millors solucions per rehabilitar.

En la darrera Junta de Govern Local es va decidir adjudicar a un urbanista de prestigi un estudi per conèixer la solució tècnica que faria possible aquesta rehabilitació. El servei pretén donar conèixer els critereis tècnics i urbanístics per rehabilitar tota una àrea d’oportunitats del Nucli Antic i també identificar la primera de les àrees on es pot començar.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Intuïm que la solució passar per l’agregació de finques i que hauríem de reduir l’edificabilitat d’aquestes illes d’habitatges per fer que els nous habitatges tinguessin sol directe i ventilació. Han de ser habitatges atractius perquè la gent hi vagi a viure.

En tot cas, es vol continuar mantenint l’essència dels edificis.