Segell garrotxí a la riba del Sena, a París

L’arquitectura parisina compta des de fa uns dies amb un segell garrotxí.


Elnou pont Seibert, una estructura d’enginyeria dissenyada pels garrotxins d’RCR Arquitectes, AEI i INGEROP serà des d’ara un nou enllaç entre l’illa Seguin i Meudon, a la riba del riu Sena. A finals de la setmana passada es va celebrar la col·locació de l’arc tipus bowstring sobre el riu. Coincidint amb el seu viatge a París per signar un acord amb la UNESCO, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va assistir a l’acte. El pont original, construït el 1931 per l’empresa alemanya Seibert, es va convertir en l’accés a les fàbriques de Renault de l’illa. Amb el nou pont es pretén donar resposta als nous usos originats amb el tancament del polígon industrial de la marca francesa d’automòbils. Està en reconstrucció des del 2020 i està previst que s’acabi l’estiu del 2022 i s’obri al públic el 2025.

Aquesta estructura metàl·lica de més de 2.000 tones d’acer té dues obertures. És del tipus arc tirat de 150 metres de llargada i un arc de 11 d’alçada.