Comença la 16a edició del Projecte Rossinyol amb 16 parelles

Ja s’ha engegat la 16a edició del Projecte Rossinyol, enguany, amb un total de 16 parelles. Tres més respecte a l’any passat, que estan constituïdes per estudiants de perfils acadèmics molt diversos.

Marta Vila, tècnica de Joventut: Hem aconseguit a través del Pla Educatiu d’Entorn que puguem incorporar tres parelles noves i donar més cobertura a molt més joves de la comarca. Els joves són de procedència molt diversa.

Pel que fa als joves mentorats, són joves de 1r a 4t d’ESO de sis centres educatius de la comarca diferents. Però, quin paper tenen?

Mònica Aiguabella, mentora: Unes hores a la setmana acompanyaré aquests nois i noies. En el meu cas, acompanyaré un nen de l’Escola Cor de Maria fent activitats, com al cinema, al teatre o a excursions. L’objectiu és aconseguir el vincle per poder conèixer l’entorn.

Tots els membres de la nova edició del Projecte Rossinyol han volgut remarcar l’important paper que juga la llengua catalana en aquesta iniciativa. De fet, un dels objectius bàsics del projecte és conèixer la cultura i la llengua catalana i poder fer vincle i xarxa al territori.

Aniol Sellabona, Conseller Comarcal de Joventut: Espais com aquests d’acompanyament i de trobada on s’utilitza la llengua catalana va molt bé, perquè és on es descobreix l’ús real d’aquesta llengua. Potenciar-ho a través dels nostres joves ens sembla una fantàstica solució.

x