La piscina municipal coberta d’Olot podria començar a construir-se al 2022

La piscina municipal coberta d’Olot podria començar a ser una realitat a finals del 2022. Així ho ha admès l’alcalde d’Olot, Pep Berga, després d’adjudicar el servei per a la redacció del plec de condicions tècniques per poder licitar la redacció del projecte de construcció i direcció de les obres de la piscina.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Quin tipus de maquinaria es necessitarà per escalfar l’aigua, climatitzar l’espai, etc. temes d’enginyeria que són complexes i que ara demanem a una empresa especialitzada que s’encarregui, abans de treure el concurs d’idees, de dir-nos quins són els requisits que ha de tenir aquest equipament. El concurs d’idees esperem tenir-lo segur abans de Nadal, o aquesta és la nostra intenció. Després disposaran d’un temps per fer aquest primer esbós de com repartirien tots aquests serveis dins de l’equipament per ja encarregar el projecte i tan aviat com sigui possible començar la piscina. Seguint tota aqueta tramitació i tots aquests passos, en el millor dels casos començaria a finals del 2022.”

La piscina coberta d’Olot està previst que s’ubiqui al pàrquing de sorra que hi ha al costat de les instal·lacions municipals. Tot i així, el consistori va estar valorant altres espais on poder ubicar l’equipament, com per exemple, el centre de la capital. Una opció que, finalment, va quedar descartada.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Suposava més termini, més cost, dividir dos equipaments destinats al mateix. Al tenir les piscines juntes també tindrem avantatges, el fet de tenir personal que s’encarrega els 365 dies de l’any de vigilar la piscina coberta, permetrà que si el temps acompanya que abans de Sant Joan ja s’hagin pogut obrir les piscines exteriors o allargar la temporada fins passat les Festes del Tura. Al final vam pensar que, per diversos motius, era la millor solució, però sí que vam fer aquest procés de reflexió.”

De fet, aquesta mateixa setmana, la Junta de Govern Local ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya per a la realització d’una activitat docent relacionada amb la futura construcció de la piscina municipal coberta a la ciutat.

x