Resignació entre l’hostaleria garrotxina: “És millor demanar en certificat de vacunació que no pas tancar”

Demanar el passaport  Covid per entrar a una residència de gent gran és una bona eina per evitar contagis. De fet ja era obligatori presentar un PCR o TAR negatiu abans d’entrar.

Ester Roca, directora residència La Tardor: “Qualsevol cosa per protegir els usuaris és benvinguda”.

A La Tardor d’Olot, ja s’ha inoculat la tercera dosi a tots els residents, i ara esperen instruccions per aplicar la mesura del certificat de vacunació. Tenen clar com s’ha de comprovar, mitjançant l’aplicatiu, si una persona està vacunada o no, però falta saber si s’ha de demanar el certificat sempre, en cada visita, o amb quina freqüència. ja que gairebé sempre hi van les mateixes persones. Són alguns dels dubtes que es generen i que des del sector estan a l’expectativa d’instruccions oficials per aplicar-ho.

Mentrestant, en d’altres secors com l’hosteleria, la mesura és totalment nova i genera un mar de dubtes. El primer de tots, la logística. Com ho faran per comprovar que tothom qui entra està vacunat? Serà fàcil dir-li a un client que no pot asseure’s a la taula si no porta el certificat Covid? Es tracta d’una mesura que requerirà temps, dedicació i que necessitarà de la responsabilitat de la gent.

Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “No entenem perquè sempre som nosaltres els qui rebem les restriccions més severes. La cultura, l’administració pública o d’altres sectors no hauran d’aplicar aquesta mesura, per exemple. Estem resignats, és millor això que tancar o limitar l’aforament, però ja veurem com ho hem de fer per aplicar-ho”.

Per la seva banda, els gimnasos també esperen instruccions per saber com ho hauran de fer per avisar als seus socis i usuaris. Es tracta d’una mesura que requerirà adaptació, responsabilitat i molta paciència quan entri en vigor, si no hi ha res de nou, aquest divendres, perquè el TSJC ho ha avalat aquest mateix dijous al migdia.

 

 

 

 

x