Combatre les violències és un dels eixos del Consorci d’Acció Social

Dijous al migdia va tenir lloc la lectura del manifest del 25N. Davant l’Ajuntament d’Olot, la regidora Imma Muñoz, el cap de la Policia Municipal Ignasi López i la cap de l’OAC Sílvia Fàbrega van fer lectura del manifest d’aquest Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, és des d’on es coordinen accions de prevenció, sensibilització i atenció de les violències masclistes pensades i executades en clau comarcal.

Imma Muñoz, regidora Igualtat Aj. Olot: “Cada 25N commemorem aquest dia, tot i que és una lluita constant i diària. Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és un dels eixos, lluitar per eradicar la violència masclista. Des d’aquí treballem per conscienciar i sensibilitzar.”

Per combatre aquestes violències, a la comarca de la Garrotxa fa catorze anys que es va crear una Taula comarcal d’atenció a la violència masclista. A més, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa posa a l’abast de la ciutadania en general el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, que ofereix atenció psicològica i assessorament jurídic. En l’àmbit de la prevenció, periòdicament s’organitzen tallers de bons tractes per a dones, per proporcionar a aquelles persones que ho necessitin un espai de relació i autocura.

Imma Muñoz, regidora Igualtat Aj. Olot: “No tots són violències físiques ni masclistes. Afortunadament a nivell jurídic també s’han aprovat que hi ha altres tipus de violències. Violència vicària, sexual, obstètrica, etc. totes elles han quedat registrades a nivell judicial en una llei.”

Al llarg del 2021, des del SIAD s’han dut a terme 140 atencions psicològiques, 77 atencions jurídiques i 111 dones han participat als tallers de bon tracte.

Imma Muñoz, regidora Igualtat Aj. Olot: “Bàsicament la nostra feina és ajudar a les persones, dir a les dones que quan pateixin, detectin o es pensin que són víctimes de violència acudeixin al Consorci d’Acció Social i allà les orientarem i les ajudarem.” 

x