Els arcs oberts de l’Escola d’Art, presentats a la ciutadania

Eduard Callís, Unparelld’arquitectes: “És una prova que s’ha fet per Lluèrnia. Són coses que normalment fem al vespre, però ho hem fet coincidir amb Lluèrnia i ho hem fet públic, tot plegat amb l’objectiu que abans d’acabar l’any estigui tot finalitzat i obert.

Aquest és l’aspecte que presentava ahir al vespre una gairebé renovada Plaça del Carme d’Olot. Dins del context de Lluèrnia, es van posar en marxa els llums interiors dels vitralls de l’Escola d’Art, que gràcies a la rehabilitació de la plaça, s’han pogut obrir. De fet, es tracta d’una de les actuacions més representatives de les que s’han fet en aquest espai.

Eduard Callís, Unparelld’arquitectes: “Potenciar aquest actiu per la ciutat que és l’Escola d’Art. S’han destapiat els arcs que hi havia i així es veu el seu interior. A això se suma a aquestes escultures, que ja havien estat a l’escola i estaven ara al magatzem del museu i no estaven visitables al públic. És una espècie de museu descentralitzat, però que també dona aquest pes històric a l’escola, juntament amb l’aula de serigrafia que probament és un dels espais més bonics de l’escola.”

Però la descoberta dels arcs no és només l’únic element nou que es va fer públic ahir al vespre. L’artista Quim Domene va ser l’encarregat de dissenyar la nova lluminària, amb inspiració als teixits d’Indianes, uns estampats molt populars a la ciutat a finals del segle XVIII.

Quim Domene, artista: “El que faltava era el dibuix, la creació. Per això es va crear l’escola de Belles Arts, per ensenyar a fer dibuixos bàsicament a la indústria de les indianes. Vaig fer aquest estampat perquè hi té relació, tornar una mica al que són els orígens de l’escola.”