La Dalla Feminista commemora el 25N amb una marxa de torxes i un mural en record a les dones víctimes de la violència masclista

La Dalla Feminista es va bolcar aquest dijous amb el 25N, dia internacional contra la violència envers les dones. Sota el lema ‘Si toquen a una, responem totes’ a dos quarts de vuit del vespre al voltant d’un centenar de dones van iniciar una marxa amb torxes des del Firal Petit fins a l’estació d’autobusos. L’objectiu, tal i com expliquen les organitzadores, era denunciar les moltes agressions que s’han produït a Olot durant el darrer any.

Aigua Cabezas, La Dalla Feminista: Creiem que ha de canviar també la resposta judicial, aj que el procés que viuen es dones quan pateixen agressions és un procés de revictimització. Les agressions queden a l’aire, s’absolen als agressors, hauria d’haver-hi més suport a dones agredides, donat suport a dones trans, treballadores sexuals, més protecció als infants… en definitiva: és una violència estructural i s’hauria de donar resposta des de les institucions.

A banda de la marxa de torxes, però La Dalla ha elaborat un mural a l’estació d’autobusos d’Olot, on s’hi recullen els noms de les dones que han estat assassinades en mans de les seves parelles i ex parelles a l’Estat Espanyol des de l’any 2003. Això sí, només les que apareixen a les llistes oficials.

Pamela, 25 anys. Oksana 36 anys carmen, 60 any. maria Pilar, 43 anys… I així fins a les 203 comptabilitzades, una xifra, però, malauradament , més llarga.

Aigua Cabezas, La Dalla Feminista: Sí que hi ha més sensibilitat i conscienciació. Des dels mitjans es tracta el tema més i millor, perquè abans el discurs o acabava de ser del tot feminista. Però ens fa por que les dones assassinades i els maltractament siguin un número més i per això creiem que ho hem de recordar cada dia, per això hem fet aquest mural.

L’acte va finalitzar amb la lectura d’unt manifest i amb les torxes col·locades als peus del mural, en record a les víctimes d’una xacra, la de la violència masclista i altres violències relacionades, que no decau, malauradament, amb el pas de les generacions i dels anys.